Stora vinster i att bli av med stoppet!

28.11.2019

Pressmeddelande

Motus Weighing AB i Göteborg har tagit fram en metod för att väga lastbilar utan att de behöver stanna på vågen. Efter att ha passerat ett stort antal olika tester har Motus Weighings produkt MHS belönats med ett internationellt certifikat enligt standarden OIML R134, det första i sitt slag världen. Tamtron Sverige AB marknadsför sedan en tid Motus Weighings produkter i Sverige.

Gislaveds Energi är en av de första kunderna till det nya samarbetet mellan Motus Weighing och Tamtron. Tamtron har installerat en standard 6 m fordonsvåg varefter Motus Weighing installerat sina produkter MHS och LSV. Därmed förvandlades installationen så att ett fordon kan köra över vågen och vägningsresultatet presenteras med en noggrannhet på ned till ±0,1% beroende på vågens specifikationer.

Två kameror läser in registreringsskyltarna på ekipagen och knyter dessa till vikten som nås av personal via det mobila systemet LSV. Alla data kan nås via LSV vilket möjliggör total frihet för användare och administratörer. Resultatet blir ett spårbart register med artiklar, vem som levererat, när det levererades, från vem och lastens energiinnehåll för att nämna några punkter. Kort sagt samma funktioner som i äldre vågsystem men till en mycket lägre investering- och underhållskostnad.

Gislaved Energi AB säljer el, fjärrvärme och andra energitjänster. För att underlätta och få bättre kontroll i sin hantering av skogsbränsle har Gislaved energi installerat ett system som väger och identifierar inlastat och utlastat material från Motus Weighing och Tamtron.

- Eftersom detta är en av de första gemensamma installationerna med Motus Weighing, är vi väldigt nöjda med resultatet, säger Fredric Johnsson, säljare på Tamtron. Det är ett bra exempel på att vårt samarbete skapar ett stort mervärde för våra kunder i och med att den unika tekniken ger helt nya möjligheter.

- Nu blir våra kunder av med köer, utsläpp och hinner mer på sin arbetsdag utan att riskera noggrannheten. Vi är mycket stolta över att ha Gislaved Energi som kund, säger Kristjan Stefansson, säljare och projektledare för installationen.

För mer information kontakta Thomas Larsson 054-402 08 42 thomas.larsson@tamtron.se eller Phär Oscár 0708-733966 phar.oscar@motusweighing.se.

Läs mer om Tamtron på www.tamtongroup.com och Motus Weighing på www.motusweighing.se.