Motus förstärker organisationen

01.02.2024

Motus blir fler – ny säljare är en god förstärkning Motus Weighing utökar och intensifierar sin närvaro på den svenska marknaden för fordonsvägning genom anställningen av Michael Karlström som sin nya säljare och affärsutvecklare. Michael kommer initialt att bearbeta den svenska marknaden i samarbete med vår försäljningspartner Tamtron. 

Ambitionen är att under 2024 öka försäljningen av dynamiska vågsystem samt överföra knowhow till marknaden om hur Motus' nya vägningsteknik både gynnar miljön, förbättrar våra kunders logistik samt genererar förbättrade ekonomiska incitament vid de flesta typer av fordonsvägning. Motus unika teknik och digitala flöde för dynamisk vägning möjliggör i all sin enkelhet att chauffören enkom behöver köra sitt fordon direkt över vågen och det utan att behöva stanna! Det medför ett antal både logistiska och ekonomiska fördelar gentemot traditionell statisk vägning, dvs när fordonet stannar på vågen, och det enligt den enkla och tidlösa principen; Tid är pengar! Föraren behöver inte registrera sig vid en krånglig fysisk terminal eller uppleva frustration över en kvittoskrivares tillkortakommanden. 

Vårt digitala gränssnitt LSV tillsammans med kameror (eller RFID-läsare) sköter all behövlig administration i samband med vägningen. LSV levererar efter genomförd vägning all adekvat dokumentation till mobila enheter – t ex chaufförens mobil eller en administratörs läsplatta/PC. Enklare än så kan det inte bli! Michael har mycket stor tilltro till Motus' teknik och har i sitt bagage en lång erfarenhet inom försäljning av komplexa högteknologiska produkter, tjänster och avancerade mjukvaror, och vi är därför väldigt glada över att han kommer ombord hos oss på Motus, säger Phär Oscár, styrelseledamot. 

Kort sagt är vi helt övertygade om att genom rekrytering av ny kvalificerad säljkapacitet, kommer trycket på marknaden att öka markant ute hos både gamla och nya marknadssegment som exempelvis återvinning, avfallshantering och entreprenadbranschen. "Jag har tillbringat större delen av min karriär inom försäljning/affärsutveckling och gjort det i ett flertal startups som idag fortfarande är framgångsrika inom sina respektive branscher på den svenska marknaden " , säger Michael. 

 Mer info om mig hittar du direkt via min Linkedinsida som följs av ca 13.500 personer : https://lnkd.in/d5ngVVBc