Nyheter

Motus Weighings produkt MHS har fått typgodkännande i Storbritannien av brittiska myndigheten NMO (National Measurement Office). Typgodkännandet har utfärdats under "Section 12" i det brittiska regelverket och gäller för handel i Storbritannien, men också inom övriga medlemsländer i EU under regelverket "mutual recognition".

Motus Weighings produkt MHS har certifierats av den brittiska myndigheten NMO enligt den internationella standarden för dynamisk fordonsvägning OIML R134! Det betyder att MHS godkänts för kommersiell vägning i alla länder som är medlemmar i OIML.

De ganska omfattande testerna med NMO (se nedan) gick bra, men det tar ett tag innan de utfärdar rapporten som vi kommer att publicera på hemsidan. Testerna utfördes enligt den internationella standarden OIML R134 för s k dynamisk fordonsvägning.

Under ett flera dagar testar engelska National Measure Office (NMO) MHS på Malma Gård utanför Götene. Testerna utförs i enlighet med den internationella standarden OIML R134 som används för fordonsvägning utan stopp - eller dynamisk fordonsvägning som den tekniska termen lyder. Testerna utförs på flera olika lastbilsekipage som både lastade och...

Idag installerade Motus, tillsammans med vågtillverkaren Precia-Molen, en kortare fordonsvåg (6 m) på Scanias produktionsanläggning i Södertälje. Det gör det möjligt för Scania att väga alla producerade chassin utan att stanna. Alla vägtransporter ut från Scania med trailers kommer också att vägas och då registreras inte bara totalvikten, utan...

Den första versionen av Motus Weighings IT-system för identifiering, registrering och administration av vägningsresultat är klar! Nu kan våra kunder få "vikten i mobilen", dvs se alla vägningsresultat direkt i mobilen online. Motus använder ett web-gränssnitt vilket gör att LSV4000+ kan köras på alla enheter med browser.

Scania köper dynamisk vägning av Motus för att integrera i sina produktionslinjer. Alla nyproducerade fordon kommer att vägas individuellt genom att köras över en 7 m vågbrygga.

Motus Weighing tar in nytt kapital genom en nyemission till ägarkretsen.