en-Ytterligare en installation på plats

29/06/2020

Ännu ett Motus system har installerats framgångsrikt. Denna gång i Karlsborg under en klarblå himmel i strålande juniväder.

Systemets syfte är att på effektivast och modernast möjliga vis ge värmeverket full kontroll på in- och utgående vikt för bränslet i verksamheten.

Lösningen består av en 6 m lång markförlagd fordonsvåg levererad av Tamtron AB samt tillhörande vägningsinstrument. Motus system står för viktanalys och registreringsgränssnitt i samverkan med hårdvaran för bästa pris per vägning. Utformningen är inte låst till någon längd på fordonen utan väger allt från små personbilar till förlängda lastbilsekipage.

"- Vårt fokus ligger på att effektivisera inmätning av kundens handelsvaror så att ekonomiska, arbetsmiljö- och miljövärden tillvaratas på bästa sätt. Våra tekniska genombrott ger oss nya möjligheter att öka värden vid vägning och dela detta med våra kunder." Berättar Kristjan Stefansson på Motus Weighing AB

Om Karlsborgs energi

Ett lokalt förankrat företag inom energi-, installations- och telekommunikationssektor med hög service och kvalité som balanseras med humana priser. Karlsborgs Energi AB registrerades år 1995 och bedriver sedan dess i huvudsak eldistribution inom större delen av Karlsborgs kommun till ca 4000 kunder med en eltransitering volym på ca 70 GWh/år.